Curs de Pictură

Curs de pictura icoana pe lemn pentru incepatori-adulti/copii Bucuresti

Curs de pictura icoana pe lemn pentru incepatori

Cursul incepe cand se vor strange  5 cursanti si este destinat atat copiilor cat si adultilor ce doresc sa invete sa picteze o icoana. Este structurat in 8 sedinte a cate 2 ore. In cadrul cursului se va realiza o icoana pe lemn.

  • Cursul de pictura cuprinde: 1. notiuni teoretice elementare despre icoana, simbolistica, tehnica. 2. practica: a) alegerea modelului si realizarea desenului/transpunerea b) pregatirea blatului pentru poleire c) poleirea cu foita d) aplicarea stratului pictural -proplasmele vesmintelor -desenul -aplicarea luminilor pe vesminte in tonuri suprapuse – scrisul Portretul : aplicarea -proplasmei, -semicarnatiei, -carnatiei, -rumenelilor, -blicurilor, e) vernisarea Icoanele vor respecta erminia picturii bizantine si vor fi pictate in tehnica traditionala tempera cu emulsie de ou.

Dupa acest modul cursantii pot continua si aprofunda icoana bizantina pictata pe lemn unde vor invata: -cum sa aleaga un suport de lemn corespunzator -incleierea -maruflarea -grunduirea (realizarea mai multor tipuri de grund ajungand pana la grunduri colorate) -finisarea grundului -realizarea desenului si a compozitiilor -poleirea cu foita de aur si folosirea mai multor tipuri de mixtion -studiu asupra proplasmelor (compacte, vibrate) -studiu asupra liniei desenului ca element al limbajului plastic -studiu asupra vesmintelor. -studiu asupra luminilor -studiu asupra altor elemente intalnite in icoana: munti, vegetatie, cladiri etc. -studiu asupra perspectivei -studierea portretelor/tipurilor de expresivitati -studiu asupra elementelor ce intregesc portretul (ochi, nas, urechi, gura, barba, etc). -cromatica: culoarea, non culorile, pata de culoare, tetracromia, dominanta -amestecuri cromatice si acromatice -amestecul fizic -amestecul optic -amestecul substrativ -contrasele cromatice: contrastul culorilor in sine, contrastul inchis-deschis sau claroscur, contrastul cald rece, contrastul complementar, contrastul de calitate, contrastul de cantitate contrastul simultan -armonie si accord cromatic -studiu asupra compozitiei plastice.

  • La cerere se pot face si pregatiri pentru admiterea la liceu, facultate, master la sectiile de specializare monumentala, arta sacra si murala.
  • Mai jos sunt prezentate 3 dintre icoanele pictate la curs. Cei care le-au realizat nu au mai avut niciodata contact cu pictura. La curs au fost prezenti oameni din diferite domenii…juristi, programatori, lectori universitari, stewardese..etc oameni ce au reusit sa asimileze informatia si sa o puna in practica admirabil.
  • Curs de pictura in particular

Cursul este intensiv realizat pe parcursul a catorva zile. Zilele si orele sunt stabilite de comun acord.

Icoana realizata la cursul in privat
Icoana realizata la cursul in privat

Tot la cerere se pot face si alte cursuri privind diferite tehnici: – CURS PICTURA ICOANĂ PE STICLĂ (copii/adulti) – CURS PICTURA PE PÂNZĂ (copii/adulti) – CURS MOZAIC (copii/adulti) – CURS FRESCĂ (copii/adulti) Dupa aceste module cursantii vor putea sa participe si sa expuna prin diversele expozitii si targuri. Un hobby, poate deveni o pasiune ce apoi se poate transforma intr-o cariera.

  • Pentru inscrieri si detalii ne puteti contacta prin:

Prin WhatsApp poziționat în dreapta ecranului jos.

Telefonic la numarul +40767328169.

Prin e-mail atelierdumitrescu@gmail.com